Мебели по поръчка: 8 предимства, заради които си струва да ги изберете

Прогрес на четене

8 предимства на мебелите по поръчка

Написано от Антония Добрева

Здравейте! Аз съм Антония Добрева и като част от семейството на Никеа ООД, споделям страстта към мебелите по поръчка. Като макретингов експерт и копирайтър, ще ви помогна да си набавите необходимата информация, свързана с мебелите по поръчка. Приятно четене!

януари 31, 2024

Безплатна консултация

Ако имате въпроси за мебелите по поръчка или просто искате да се консултирате с нас.

Както повечето от вас знаят , стигне ли се до ново обзавеждане, съществуват два варианта – закупуване на мебели от магазина или мебели по поръчка. Въпреки че готовите модели имат своите предимства, днес ще разгледаме по-подробно привилегиите на изработването на мебели по поръчка. 

Предимства на мебелите по поръчка

В съвременния свят, света на масовото производство и големите бездушни заводи, все повече хора търсят начин, по който да се отличават. Искат да внесат уникалност и стил в домовете си. Мебелите по поръчка са перфектната възможност да изразите своята индивидуалност. Ето някои от най-важните им предимства:

 1. Богатство на избор 

Изпълнителят на вашата поръчка ще ви предложи да избирате измежду редица цветове, дизайни и материали. Ще може да видите примери на различни стилове, декори и цветови гами, подходящи за вас и помещението, което ще обзавеждате.  

 1. Прецизност на изработка 

вие получавате дългогодишния опит и професионализъм на целия екип, отдаден на вашето обзавеждане. В хода на поръчката всички детайли  се уточняват с вас. Ако имате въпроси или нужда от съвет по отношение на вашето обзавеждане,винаги има към кого да се обърнете.  

В този случай се обръща внимание на всеки детайл и се осъществява по-голям контрол на качеството върху крайния резултат. 

 1. Лично отношение

При започване на процеса по изработване на вашите мебели, вие ще бъдете консултирани от експерт, който ще ви напътства през цялото време. Той ще ви помогне при избора на механизми, аксесоари, разпределения и други. 

Ние, в Никеа ООД Пловдив, управителят се ангажира лично с поръчките на клиентите и се грижи те да бъдат изпълнени перфектно. Ако имате нужда от съвет или консултация за вашето обзавеждане, може да се свържете с нас и да се срещнете лично с управителя. 

Уюта и комфорта на вашето семейство е приоритет за нашето!

 1. Качествени материали

При ръчно изработените мебели вие сами избирате материалите, от които ще се изработи вашето обзавеждане. Това се осъществява на база на предпочитанията и бюджета, който сте отделили за тази цел. Така имате възможност да инвестирате в качествени материали, които да ви гарантират сигурност, комфорт и дълготрайност занапред. Най-разпространените материали са ПДЧ и МДФ, като всеки от тях си има своите предимства. При готовите мебели високата цена не винаги гарантира високо качество на материалите. Понякога се ползват по-нискокачествени материали за да се поддържат ниските цени.  

 1. Предварителна визуализация 

Благодарение на интериорния проект, може да видите как ще изглежда обзавеждането ви преди да се произведе. Тази наистина голяма привилегия ви позволява да нанасяте редакции по вида, подредбата и разположението на мебелите. Дава ви възможност да разберете дали наистина харесвате проекта си и ако не- може да нанасяте всякакви корекции по него.

 1. Неповторимо обзавеждане

Обзавеждането по поръчка ви гарантира уникалност и индивидуалност, която купешките мебели не могат да предложат. Те се създават специално за вас, по вашите виждания и предпочитания и са единствени по рода си. Така те се открояват от всички готови решения.

 1. Перфектни за всяко пространство

Едно от най-големите предимства на поръчковите мебели е това, че няма нужда да се притеснявате от нестандартни размери, тесни пространства или малки стаи. Благодарение на тази услуга, вие може да създадете мебели, които да са подходящи за всякакъв вид пространство, малко или голямо. Функционалността и в този случай не остава по-назад. Предварителното проектиране ви дава възможност да се погрижите желаното обзавеждане да е както красиво, така и практично и функционално. 

 1. Гарантирани доставка и монтаж

В повечето случаи, когато поръчате от фирма-производител,  в цената се включва и доставка до адрес, качване на мебелите до етаж и цялостен монтаж. Така вие може да бъдете сигурни, че всичко, което сте поръчали, ще бъде качествено монтирано.

Подкрепа за местния бизнес 

Ръчната изработка на какъвто и да е продукт в повечето случаи е типичен подход на работа за по-малките местни бизнеси. Така, заедно с това, че се възползвате от предимствата на поръчковото обзавеждане, може да изберете и да подкрепите някой местен бизнес. 

Измайсторете сами мебелите си

Процесът на проектиране, подредба на разпределения, избор на цветове и декори, може да бъде много вълнуващо преживяване. Вие сте активно ангажирани във всеки етап от процеса и имате възможност да персонализирате всеки детайл. Вашето пространство е бяло платно, а вие сте художникът!

Инвестиция във вашето бъдеще – най-голямото предимство 

Да, обзавеждането по поръчка изисква по-голяма финансова инвестиция. Правейки тази инвестиция обаче, вие инвестирате и във вашето бъдеще. Подсигурявате се, че мебелите ви ще издържат дълги години употреба без да намалят своето качество и функционалност. По този начин си спестявате много разходи от поправка и поддръжка на готови мебели, купени от магазина. 

Обобщение

Ето някои от най-големите предимства на ръчно направеното обзавеждане:

 • Уникалност 
 • Издръжливост и дълготрайност 
 • Функционалност
 • Изработени от професионалисти
 • Пълна персонализация
 • Сигурна доставка и монтаж  
 • Участвате активно в създаването на мечтания от вас дом

И така, насочвайки се към  поръчковите мебели, вие избирате обзавеждане, което ще изпъква със своя индивидуален дизайн и професионална изработка с внимание към детайла. 

Ако искате да превърнете вашето жилище в напълно функционален дом, който да изразява вашата индивидуалност, може да се свържете с нас. Ще имате възможност лично да се срещнете с управителя на Никеа ООД. Той ще ви обърне индивидуално внимание и ще ви консултира по въпросите, които ви интересуват. 

Прочетете още:

Топ 10 качества на добрата фирма за мебели по поръчка

Топ 10 качества на добрата фирма за мебели по поръчка

Изборът на добра фирма за мебели по поръчка е от изключителна важност при създаването на уютен и функционален дом. Понякога готовите решения за обзавеждане може да не съвпадат с вашите нужди и предпочитания. В този случай може да се обърнете към мебели по поръчка -...

Как да изберем перфектния цвят за кухня: вечните класики за стилна и и уютна кухня

Как да изберем перфектния цвят за кухня: вечните класики за стилна и и уютна кухня

Избора на цвят за кухня е важен въпрос, когато се стигне до обзавеждането на вашия дом. Все пак там прекарвате немалка част от времето си. Избирайки перфектния цвят за вашата кухня може да допринесе за домашния уют и доброто ви настроение.  В тази статия се...

Обзавеждане на спалня: 10 грешки, които да избегнете

Обзавеждане на спалня: 10 грешки, които да избегнете

Обзавеждането на спалня може да бъде труден и объркващ процес. Затова хората понякога допускат някои грешки, които нарушават комфорта и функционалността на пространството. В тази статия ще ви представим 10 от най-често срещаните грешки при обзавеждане на спалня и как...