Clicky

Топ 10 качества на добрата фирма за мебели по поръчка

Прогрес на четене

Добра фирма за мебели по поръчка | Качества

Написано от Антония Добрева

Здравейте! Аз съм Антония Добрева и като част от семейството на Никеа ООД, споделям страстта към мебелите по поръчка. Като макретингов експерт и копирайтър, ще ви помогна да си набавите необходимата информация, свързана с мебелите по поръчка. Приятно четене!

юни 17, 2024

Безплатна консултация

Ако имате въпроси за мебелите по поръчка или просто искате да се консултирате с нас.

Изборът на добра фирма за мебели по поръчка е от изключителна важност при създаването на уютен и функционален дом. Понякога готовите решения за обзавеждане може да не съвпадат с вашите нужди и предпочитания. В този случай може да се обърнете към мебели по поръчка – ключът към реализирането на идеите ви и създаването на неповторим интериор.   

В тази статия ще се запознаете с 10 ключови характеристики на добрата фирма за мебели по поръчка и ще ви дадем ценни съвети за това как да изберете най-подходящия изпълнител за вашия проект. 

Добра фирма за мебели по поръчка – какви качества трябва да притежава?

 1. Дългогодишен опит в бранша – Колкото повече опит има една фирма и колкото повече доволни клиенти има, толкова по-добре. Дългите години изпълняване на поръчки допринасят за натрупването на ценен опит в производството и монтажа на мебели по поръчка. 
 2. Отлично обслужване – Добрата комуникация е ключова в отношенията ви с фирмата-изпълнител. Те трябва да са отзивчиви, да ви изслушват, да разясняват въпросите, които ви интересуват и да ви дадат съвет, когато имате нужда от такъв. Добрата фирма за мебели по поръчка ще ви съдейства на всеки етап от реализирането на проекта ви. 
 3. Коректност и гъвкавост – Една добра фирма трябва да е коректна в отношенията с клиентите си. Те могат да ви консултират за това до колко избраният от вас вариант е функционален и подходящ за вас и помещението, което ще обзавеждате. В случай, че има по-функционално и бюджетно решение, те ще ви го предложат и така да спестите време и пари.   
 4. Спазване на уговорените срокове – Редно е изпълнителите на вашата поръчка да ви кажат, ако нямат възможност да я изпълнят в желания от вас срок, а не да ви бавят месеци наред или да ви заблуждават. Затова, нашият съвет е още преди да подпишете договора  да се уверите, че тя ще може да бъде изпълнена в желания от вас срок. 
 5. Работа с качествени материали – Материалите, с които се изработват мебелите е силно препоръчително да са високо качество. Мебелите от некачествени материали се износват бързо, възникват проблеми като счупени дръжки или механизми. Обзавеждането от качествени материали е надеждно, издръжливо и дълготрайно, но има и значение и кой ще го създаде. 
 6. Конкурентни цени – В процеса на избиране на специалистите, които ще се захванат с реализирането на вашия проект, ще срещнете различни ценови оферти. Високата цена невинаги значи качествено изпълнение на услугата, съответно и по-ниската цена невинаги означава некачествено изпълнение. Затова, нашият съвет е да сравните офертите не само по цена, а да имате предвид и срока на изпълнение, вида на материалите, дали са включени доставка и монтаж и другите фактори, които са важни за вас. 
 7. Сигурни доставка и монтаж – Не всички фирми могат да ви гарантират собствена доставка и монтаж. Понякога те се обръщат към други фирми, с които работят , за да извършат тези услуги вместо тях. Има и такива фирми, които извършват всички услуги в пакет – проектирането, производството, доставката и монтажа. Всичко зависи от вашите изисквания и бюджет. 
 8. Гаранция за мебелите – Хубаво е да търсите компания, която предлага и гаранция на произведените мебели. Така, ако в срока на гаранцията възникне някакъв проблем, те трябва да го поправят безплатно. 
 9. Квалифициран и опитен екип – Екипът на компанията трябва да се състои от опитни, квалифицирани и специализирани в мебелното производство и монтаж работници. Те трябва да са запознати с актуалните за времето тенденции, да работят по стандартите за дейността и да боравят с ново и модерно оборудване. 
 10. Разнообразие от възможности за персонализация – Да си направите нещо по поръчка е единствената възможност, която ви гарантира 100% персонализация и уникален продукт.  Мебелите по поръчка се изработват по индивидуални размери, съобразени са с особеностите на вашия дом и неговата архитектура и с вашите изисквания за съхранение. Те се произвеждат така, че да са едновременно красиви, функционални и да отговарят на вашите виждания за стил и визия. Те ви позволяват да реализирате вашите идеи и да създадете неповторим интериор, отразяващ вашия индивидуален стил и вкус.

Как да изберем най-добрата фирма за мебели? Съвети

Предварително проучване на различните фирми

Потърсете информация за фирмите, които сте си набелязали. Разгледайте техните сайтове, намерете социалните им мрежи, потърсете реализираните им проекти. Отсейте най-добрите според вас фирми. Сравнете ги по това дали отговарят на вашите изисквания за опит, обслужване, качество на работа и други важни за вас фактори. Не прибързвайте, а отделете необходимото време, за да получите необходимата за вас информация. 

Отзиви от клиенти

Обикновено фирмите, които са от дълги години на пазара, имат доста отзиви от клиенти. Хубаво е преди да изберете изпълнителите на вашата поръчка, да се обърнете към бивши клиенти за обратна връзка. Те ще споделят впечатленията си, а вие ще може да им зададете въпросите, които ви интересуват и да видите нагледно тяхното обзавеждане. 

Имайте предвид, че не всички фирми имат толкова силно онлайн присъствие. Не забравяйте и да попитате ваши познати за препоръки – коя фирма е оставила добро впечатление у тях, от коя са доволни.

Отзиви от доволни клиенти

Събиране на оферти и сравняване на цени

Не се ограничавайте с първата фирма, която намерите. Изпратете вашето запитване на няколко фирми за мебели по поръчка и сравнете офертите по важните за вас фактори. Невинаги най-доброто предложение е това с най-ниската цена. Преценете коя фирма предлага най-доброто съотношение между цена и качество. Важно е мебелите да са направени от качествени материали. По този начин те ще са издръжливи във времето и това ще ви спести допълнителни разходи занапред. 

Посещение на фирмите и разглеждане на мостри

Може да си харесате някоя фирма онлайн или от препоръка и да отидете на място. По този начин ще може да видите и разговаряте с хората, които се занимават с изпълнението на поръчките. Ще разгледате мострите, които имат, цветовете, с които разполагат, механизмите и материалите, с които работят. Така ще разберете коя от фирмите разполага с желаните от вас материали. 

Кои са ключовите фактори, които да вземем предвид? 

Качество на изработените мебели 

Добрата фирма за мебели по поръчка използва качествени материали и механизми от високо ниво – като например Blum, и работи по стандартите, гарантиращи дълготрайност и здравина.  

Качеството на мебелите е нещо, с което не бива да правите компромис. Обзавеждането, изработено от качествени материали, ще ви служи вярно дълги години и ще ви спести пари и време. 

Времето за изпълнение на поръчката

Много важен фактор при търсенето на добра фирма за мебели по поръчка е именно времето за изпълнение. Това е едно от първите неща, които ще уточните, преди да направите окончателния си избор. Трябва да изберете фирма, която ще изпълни поръчката ви в желания от вас срок. 

Опит на фирмата

Дългогодишният опит на една фирма  винаги е плюс. Колкото по-дълго е на пазара, толкова по-голям опит ще има в производството и монтажа на мебели. 

Опитните фирми имат квалифицирани специалисти, които ще могат да ви дадат експертното си мнение по въпросите, които ви интересуват. Те спазват стриктно стандартите за работа и качество при производството и монтажа на мебелите. И най-важното – когато работите с опитна фирма, може да сте сигурни, че вашият проект е в добри ръце.  

Разгледайте реализираните проекти на фирмата, прочетете отзиви от бивши клиенти, за да получите представа за качеството на работа и нивото на обслужване. Разпитайте за препоръки от ваши близки и приятели, които са си поръчвали мебели за техните домове. 

Консултация с фирма за мебели по поръчка

Качество на обслужването

Качеството на обслужване е друг ключов фактор, който трябва да вземете предвид. Добрата фирма ще ви осигури:

 • Професионализъм – той отличава добрата фирма за мебели по поръчка от посредствената. Професионалистът проявява уважение към времето, идеите и мнението на клиента и винаги се стреми той да бъде максимално удовлетворен.  
 • Коректност – Добрия специалист винаги ще бъде честен и коректен с вас. Ще ви предложи най-оптималното и функционално решение за вашия случай. Ще ви даде своето експертно мнение и ще ви помогне да реализирате проекта си по най-добрия за вас начин.
 • Отзивчивост – Ефективната комуникация, изслушването и разбирането на вашите нужди и изисквания е изключително съществено за безпроблемното протичане на един проект. Изпълнителят на вашата поръчка трябва да отговаря на вашите запитвания и да ви информира за протичането на проекта и напредъка на работа.  
 • Гъвкавост – Добрият специалист трябва да може да реагира бързо на промени в идеите или изискванията на клиента. В такъв случай трябва да предложи друго решение или иновативна идея, която ще отговаря на вашите изисквания. 
 • Спазване на срокове – При подписване на договора за поръчка, а и даже преди това трябва да изясните и договорите желаните от вас срокове за изпълнение на поръчката, както и тези за доставка и монтаж. Добрата фирма трябва да спазва тези срокове.
 • Гаранция – Изработените за вас мебели трябва да имат гаранция в случай, че възникне проблем и имат нужда от поправка. 

Инвестирайте в по-сигурно бъдеще с мебели по поръчка!

Изборът на добра фирма за мебели по поръчка е особено важен, тъй като от нея зависи как и за колко време ще бъде изпълнен вашия проект. От нея зависят уюта и комфорта във вашия дом. Затова избирайте с внимание и проучете предварително отзивите и опита и! 

Разгледайте нашите реализиране проекти на обзавеждане по поръчка. Помислете за изискванията и предпочитанията си за стил и материали. Независимо дали планирате кухня по поръчка, спалня по поръчка или цялостно обзавеждане, може да се обърнете към нас. 

Имайте предвид, че правилния избор ви гарантира красиви, функционални и издръжливи мебели за дълги години. Затова инвестирайте в качеството и дълготрайността! Добрата инвестиция винаги се отплаща.

Инвестиция в добра фирма за мебели по поръчка

Прочетете още:

5+ идеи за гардероб с плъзгащи врати, които ще оптимизират пространството ви

5+ идеи за гардероб с плъзгащи врати, които ще оптимизират пространството ви

Гардеробите с плъзгащи врати комбинират функционалност, стил и елегантност в едно. Те са чудесно решение за малки стаи, за ниши с нестандартни размери и за просторни помещения. Могат да се впишат във всеки интериор и да бъдат направени във всякакъв стил.  В тази...

Как да създадем уникална детска стая с малък бюджет

Как да създадем уникална детска стая с малък бюджет

Създаването на уникална детска стая с ограничен бюджет не е нещо невъзможно. С малко въображение, креативност и практични решения може да създадете една неповторима атмосфера за вашето дете.  В тази статия ще откриете няколко идеи, които ще ви помогнат да...

Как да изберем перфектния цвят за кухня: вечните класики за стилна и и уютна кухня

Как да изберем перфектния цвят за кухня: вечните класики за стилна и и уютна кухня

Избора на цвят за кухня е важен въпрос, когато се стигне до обзавеждането на вашия дом. Все пак там прекарвате немалка част от времето си. Избирайки перфектния цвят за вашата кухня може да допринесе за домашния уют и доброто ви настроение.  В тази статия е...